Tényleg muszáj ajándékoznunk karácsonykor?

Trend kategória 2 hozzászólás

Nem, nem muszáj, sőt. Már ha ajándékon valami értékes használati tárgyat értünk. Közhely, de igaz: az együtt töltött idő, a kedves, személyes gesztusok: ezek a legnagyobb ajándékok. Az értéktárgyak kötelező vásárlása csak megmérgezi az ünnepet.

Petit Verdot szerint

Ugyan már! Miért "mérgez" bármit is egy könyv vagy neadjisten egy régóta vágyott telefon? Attól, hogy erre az időszakra időzítjük pár nélkülözhetetlennek tűnő tárgy beszerzését még megmaradnak a gesztusok és a boldogan, együtt eltöltött idő... És persze fontosak a megszokások is. Mert mit mond majd a gyerek az iskolában, ha megkérdezik, mit kapott karácsonyra? "Egy békében eltöltött estét?"

Kissjucc szerint

1 karamella13 mondta 5 éve
Az ajándék nem pótolja az együtt töltött időt, a szeretetet, de az együtt töltött idő nem zárja ki azt, hogy ajándékot adjunk/kapjunk. Régóta tudott, adni és kapni jó!!!! Máskor is adok ajándékot, csak úgy, indok nélkül. Pontosabban, hogy örömet szerezzek a másiknak. Én örülök ha látom, a megajándékozott milyen boldog amikor kibontja a csomagját, és én sem érzem megmérgezettnek az ünnepet, ha netán megkapom azt a parfümöt, amire vágytam, és amit én nem vettem volna meg magamnak.
A Karácsony arról szól, hogy együtt vagyunk, szeretjük egymást, ülünk a fa alatt és bontogatjuk az ajándékokat, együtt vacsorázunk, és boldogok vagyunk. Az, hogy az ajándék megmételyezi az ünnepet annyira igaz, mint az, hogy szinglinek lenni (vagyis egyedül, társ nélkül élni ) jó.
Véleményem szerint a mai nehéz gazdasági helyzet miatt jött divatba a nem adunk egymásnak semmit szemlélet. Én azt gondolom, mindenki pénztárcája szerint ajándékozzon -de szívvel lélekkel, akinek meg nincs igénye arra, hogy meglepje valamivel a szeretteit,. az tényleg ne vegyen semmit.
mert kényszerből, szív nélkül adni rosszabb, mintha semmit nem veszünk.
2 Elvira78 mondta 5 éve
Szerintem a karácsonyi ajándékozásnak semmi értelme. Ezt bizonyítják az ünnepek utáni hosszú sorok az üzletekben, amikor a megajándékozottak próbálják valami hasznos dologra becserélni az ajándékaikat. Azt pedig felháborítónak tartom, amikor valaki számonkéri a megajándékozott személyen, hogy hordja-e a karácsonyra kapott pulóvert, elolvasta- e már a karácsonyra kapott könyvet stb.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.