3580nap 12óra 54perc

Miért kell felnőttként is ajándéklistát írni?

Otthon kategória 1 hozzászólás

Miért kell az ajándékokat előre "lejelenteni"? Nem mindenkinek van ideje pont azt a sapkát, játékot, kabátot, könyvet, satöbbit beszerezni, amit az illető éppen meghatároz. Az apró ötletes figyelmességeket is lehetne értékelni.

kacsi szerint

Az ajándékozásnak - véleményem szerint - pont az a lényege, hogy a kapó őszintén örüljön neki, és azt kapja, amit szeretne. Az a legrosszabb a karácsonyi ajándékátadáskor, ha jópofát kell vágnom egy újabb, a hátam közepére kívánt porfogóhoz, kütyühöz, vagy a harmadik ugyanolyan könyvhöz, mint ami már nekem is megvan. A listával ki lehet kerülni a hasonló csalódásokat és mindenki boldog. A kapó, mert azt kapja, amit amúgy is szeretne, az adó pedig mert őszinte örömöt lát a másikon.

westaro szerint

1 tusyyy mondta 4 éve
Nálunk a karácsony már évek óta nem az ajándékok körül forog. És amióta nem "kötelező" valami nagyon értékes és hasznos ajándékon törni a fejem, vagy azon, hogy miből és mikor teremtem elő, sokkal jobban élvezem az ünnepeket. Ahogy én vettem észre, sokan felismerték, hogy a jelképes ajándék is szívből adott, még akkor is, ha az ajándékozott nem bigyesztette volna a listájának élére. Jó dolog felnőttként is lélekben gyermeknek maradni, de ez nem abban fog megnyilvánulni, hogy valaki ajándéklistát készít. Át kell értékelni a dolgokat! Valahol önzőségnek tartom az ajándéklistát, és igenis jópofát kell vágni, ha valaki ad neked valamit, mert a gesztus számít!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.