Kettesben vagy a szüleinél karácsonyozzunk?

Életmód kategória 6 hozzászólás

A párommal évről évre kényelmetlen helyzetbe kerülünk emiatt: hol töltsük a Szentestét? Most már negyedik éve vagyunk együtt, és bár még csak eljegyeztük egymást és nincs még gyerekünk, bennem megvan az igény, hogy kettesben töltsük az év legmeghittebb estéjét. Talán neki sincs ellenére, de a szülei képtelenek őt teljesen elengedni, így minden évben az a vége, hogy engedünk a szülői nyomásnak: ő is és én is, külön, a szüleinknél töltjük az első éjszakát, és csak másnap ünnepelhetünk kettesben. Szerintem harmincéves embereknél, ha együtt élnek, fordítva kellene lennie: Szenteste együtt, a többi nap a családé...

Lapacho szerint

A szüleim egyetlen gyereke vagyok, meg lehet érteni, hogy ragaszkodnak hozzám. Ha majd gyerekünk lesz a párommal, természetesen mindez megváltozik, és ők is meg fogják érteni, hogy otthon töltjük a Szentestét. De addig is hozhatunk ennyi áldozatot a szüleinkért, nem?

CsillaX szerint

1 O.Triznyák mondta 5 éve
Ezt mi úgy oldottuk meg, amíg még nem volt gyerekünk, hogy egyik évben az én szüleimnél, másik évben a párom szüleinél töltöttük a szentestét.. Másnap meg mentünk a másik családhoz ebédre. Működött.
2 karamella13 mondta 5 éve
Ha egy férfi és egy nő évek óta együtt él, akkor ők egy pár , függetlenül attól, hogy házasok e vagy sem.
Mért kéne egy párnak külön tölteni a karácsonyt? Másfelől az is érthető, hogy a szülők szeretnék a gyerekeikkel megosztani a Szentestét.
Megoldható ez úgy , hogy mindenki együtt van, vagyis a szülők (mindkét félé) elmennek a fiatalokhoz, így együtt van a pár is, de együtt vannak a családdal is.
3 *Diorella* mondta 5 éve
4 év+eljegyzés után fura, hogy első este nem együtt ünnepeltek. Szerintem több megoldás is létezik: 1. mind a két családot meghívjátok magatokhoz, 2. egyik évben az egyik családhoz mentek és másnap pedig a másikhoz, következő évben pedig fordítva.
4 rotfusz mondta 5 éve
Mig fiatalabbak voltunk i is "körbe hivtuk" egymást, sajnos a Mamám már nagyon beteg, ezért úgy szervezzük, hogy nála töltjük a "családi karácsonyt", DE: a Szentestét midig is mindegyikünk a saját családjával töltötte.
5 Flagstaff mondta 5 éve
Tehát akinek van gyereke, az töltheti a partnerével a szentestét, akinek nincs, annak alkalmazkodnia kell??? Ne már, ember! Akinek nincs gyereke, az egyenértékű azzal, akinek van, ÉS VISZONT, nem ezen múlik. A Karácsony nem a gyerekek ünnepe, hanem a szeretet ünnepe, ezt tessék szem előtt tartani!!! Azzal töltsd, akivel AKAROD, ne a termékenységi mutató határozza meg! Mi lenne, ha meleg lennél? És ha roma fiúval élnél? Komolyan már!!!
6 dodó947 mondta 5 éve
Nekünk is ilyesmi működött, és jól, mint O.Triznyák-nál. Minden évben megosztottuk, Szenteste és Karácsony egyikünk szüleinél, Szilveszter a másiknál, következő évben fordítva. Ez így elég igazságos is, de szerencsések is vagyunk, mert egyikünk szüleinek sem presztizskérdés az ilyesmi, kezdettől fogva tiszteletben tartották a mi döntésünket (hogy együtt szeretnénk lenni az Ünnepek alatt is) és méltányolták, hogy próbálunk mindenkivel értékes időt tölteni. Ehhez hozzájön, hogy az ország két külön csücskében lakik a két család, mi meg egy harmadikban, valahogy az útvonalat is meg kellett tervezni, okosan kitalálni, mivel olyan opció nem volt, hogy Szenteste hatkor egyik szülő, Szenteste nyolckor másik. :( :)

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.