Karácsonyfa: egyszínű vagy csilli-villi?

Otthon kategória 11 hozzászólás

Ha már hetekig a szobánk dísze a karácsonyfa, szerintem nem aggathatjuk tele akármivel. Én a szobában lévő bútorokkal harmonizáló, inkább egyszínű, stílusos fát szeretem, nem pedig az ízléstelen, ezerszínű, csillogó-villogó giccsparádét.

Kissjucc szerint

Abszolút az ellenkezőjét gondolom. A "hozzon mindenki még egy díszt!" híve vagyok. Nálunk minden családtag, barát hozzájárulhat a fa szépségéhez - a saját ízlése szerint. Elvégre: egyszer van karácsony! :)

Petit Verdot szerint

1 kszbaby mondta 5 éve
Nálunk is mindig vegyes a fa. 30 éves vagyok, de szüleim még mindig felteszik azokat a díszeket a fára, amit 8 éves koromban készítettem. mindkét opció szép, mert a stílusos, bútorokhoz illő karifa is szép lehet, de én a családi szokások miatt Petit Verdot véleményét támogatom.
2 szusszmancs mondta 5 éve
Én is a díszesebb fát szeretem. Vegyesen vannak rajta a díszek, és még a régi hagyományos égősort használjuk, ami szintén színes. :) Imádom, ahogy a sok kis égő megvilágítja a díszeket. Ráadásul vannak olyan üveggömbök, amiket még a párom szülei vettek gyerekkorában. Az édesanyja már nem él, így még többet jelent, amikor ott látjuk őket a fenyőfán. Egyszóval minden mehet a fára, ami tetszik, legyen szó üveggömbről, szalagokról, tobozokról, angyalokról.
3 K.MONCSY mondta 5 éve
Imádom a csillogó-villogó színes díszeket.Minél díszesebb színesebb legyen a fenyőfa.Persze a letisztult,egyszínű is tud szép lenni,de én Petit Verdot véleményére szavazok. :)
4 bibió mondta 5 éve
Nekem lenne egy kérdésem: ha netalán tán bútorcserére kerül a sor, akkor az összes dísz megy a kukába? A színes a szép, színt visz az ünnepbe és legalább sokféle dísz ékesíti a fát, nem lesz egyhangú az egész. Egy színtől olyan, mintha egyforma díszek lennének rajta, vagy be lenne csomagolva egy nagy, fényes papírba. A színes pedig nem jelent giccsest ! Nem attól lesz giccses valami, mert sokszínű!
5 Babrada mondta 5 éve
Az egyszínű túl egyhangú. Egyedül az égősor az ami nálunk mindig egyszínű fehér, mert nem akarjuk, hogy az égősor elnyomja a többi dísz szépségét. De minden évben veszek szép üveggömböket, kapok is, és minden évben egyre nagyobb a fa, hogy az összes dísz, amihez szép emlék fűz, felkerüljön a fára. Ez így jó:)
6 gondolkodo mondta 5 éve
Azt hiszem kicsit sarkíott a 2 vélemény - mert ami nem egyszínű az nem feltétlenül giccses.... Az is lehet izléses. Nálunk soha nem volt egyszinű a fa - Nekem az olyan mintha egy bevásárlóközpontban lennék - mert ott vannak olyan fák - semmi egyéni nincs bennük. Nekem régi üvegdíszeim vannak túlnyomórészt amilyeneket már nem nagyon lehet kapni - évek alatt gyűjtögettem és nagyon szépek. Természetesen nem úgy néz ki a fa mint a képen a "gicccses" fa. Nem is teszem fel az összeset ha kisebb fát tudunk csak venni. Szóval eddig mindenkinek nagyon tetszett minden évben. Az egyszinű, masnis fák meg jól elvannak az üzletekben....
7 Catee84 mondta 5 éve
Nem szeretem az agyon csicsázott fát, de az egyszínű sem a kedvencem. Nálunk a fa még mindig arany és piros, de vannak közte üvegdíszek amik ezüst színűek és van néhány műanyag figura is a fán, de harmonizálnak egymással és ez így szép
8 Jajulálá mondta 5 éve
Gyűlölöm a giccset, kivéve egy alkalmat: KARÁCSONY! Mindig igyekszem ilyenkor a lelkemben meggyúló fény-áradatot kivetíteni, ezért minden, de minden csillog, és villog, és sosem elééééég! :-)))))
9 Kocos mondta 5 éve
Kövezzetek meg, én akkor is a letisztult színek, formák híve vagyok. Ettől még nem unalmas, mert van, hogy kék színű a fa, van, hogy ezüst, máskor meg piros. De nagyon jól mutat a 2 színű fa is, piros-arany, vagy piros-ezüst, esetleg kék-ezüst. Egyébként is, csak a színek egyformák (vagy két színűek), a formák különbözők, tehát eleve nem úgy néz ki, mintha be lenne csomagolva. Így igazán elegáns, és minden évben más-más, egyedi karaktere van a fának. Ha viszont mindenféle tiri-tarka, akkor minden évben ugyanolyan, legfeljebb a fa mérete/formája miatt változik. A fát pedig "önmagához" öltöztetem, nem pedig a bútorokhoz (egyébként a hagyományos karácsonyi színek szerintem minden bútorhoz passzolnak). A díszítés pedig nem kerül többe, hiszen mondjuk 3 alapszínből 6 féle variációt lehet kihozni (1-1 ill. 2-2 színt használva) Nem kell agyondíszíteni, s így szerintem minimálisan kell csak több dísz (aminek egy része minden évben pihen), mintha mindenféle színűvel tele van aggatva. :)
10 bluebotia1 mondta 5 éve
Szerintem már maga a karácsonyfa is maga a giccs. Mindegy, milyen színű díszek vannak rajta. Tekintve, hogy a fenyő a természetben a maga szépségében pompázik, ami pedig szerencsétlen kivágott fenyőket, netán műanyag fenyőket illeti....
Ettől függetlenül szép nekünk, mert jelentést hordoz. Nekem spec. úgy szép, ha a rajta lévő díszek egymással harmóniában vannak.
11 tusyyy mondta 4 éve
Én is Petit Verdot véleményét osztom. Nekem is gyermekkorom óta mindig szép, színes fánk volt. Nem szerettük a nagy hatalmas fákat, mindig kis pici, aranyos fenyőnk volt, rajta sok szalmából és fából készült dísszel. Számomra az szép, ha egyedi és sokféle díszek vannak rajta, ami családiassá és ismerőssé teszi. Legyen vidám és barátságos, ez a lényeg. :) Persze mindenki a saját ízlése alapján díszíti, de nekem pl nagyon nem tetszik, amikor valaki a 2m-es fenyőre 20 díszt tesz, teljesen szabályosan elosztva, és lehetőleg egy, max 2 színből válogatva. Arról a bevásárlóközpontok unalmas, rideg fái jutnak eszembe, ami végképp nem illik az ünnepi hangulatba. Szerintem Karácsonykor nincs olyan, hogy trendi karácsonyfa.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.