Együtt díszítsük a gyerekkel a fát vagy "a Jézuska hozza"?

Család kategória 5 hozzászólás

A fiam 6 és fél éves. Elég okos ahhoz, hogy már tudja: a szüleitől kapja karácsonyra az ajándékokat. Tavaly még eljátszottunk a Jézuskás mesét, én az idén már nem erőltetném, sokkal meghittebb lenne együtt végezni "a nagyfiúval" az ünnepi előkészületeket. Mondanom sem kell, a család nagy része másképp látja: "ráér még felnőttnek lenni a gyerek". Szerintem meg abszurd erőltetni az illúziókat, pláne ha a gyerek már nem fogékony rájuk.

Jessica Negra szerint

Tényleg a legszebb év az a néhány, amikor az ember még hihet a "tündérmesékben". És lehet, hogy egy elsős kisfiú már hallott ezt-azt (mondjuk az osztálytársaitól), és már nem (vagy alig) hisz a Jézuskában - de ettől még lehet rá igénye, hogy anyuék eljátsszák. Ha meg másképp gondolja, úgyis egyértelműen jelezni fogja...

Petit Verdot szerint

1 Kissjucc mondta 5 éve
"Hagyjatok szaladni, még tündérekben hinni!"
2 O.Triznyák mondta 5 éve , válasz erre: 1
És miért ne lehetne, hogy a kecske is jóllakjon, meg a káposzta is megmaradjon? Nálunk a férjem családjának szokását visszük tovább a fadíszítésben, nevezetesen hogy a hároméves csemeténkkel együtt díszítjük a fát (nagyon jó móka! és a gyereket sem kell lepattintani közben senkihez), de az ajándékokat "odacsempésszük", azokat a Jézuska hozza! És a csilingelésre lehet odaszaladni a fához! Nekünk bevált!
3 O.Triznyák mondta 5 éve , válasz erre: 2
Ja, és mintha a cikk címe és a két vitamagyarázat nem fedné egymást..
4 gondolkodo mondta 5 éve
Nálunk mindig meglepetés volt a karácsonyfa és bár már felnőttek a gyerekek még mindig így szeretik, hogy legalább ez megmaradjon - nem is szeretnék díszíteni és Én nekem is addig volt meg az igazi varázs amíg nem Én díszítettem a fát.
5 Flagstaff mondta 5 éve
Nálunk Apu és Anyu szeret, és ezért ezen a Különleges Napon, a Szeretet Napján, ajándékot ad. Merjük vállalni az érzéseinket, ne takarózzunk Jézussal!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.